RundveeNieuws

Gorter opgestapt als voorzitter RvC CRV

Arnhem – Kees Gorter is ‘vanwege een verschil van inzicht’ afgetreden als voorzitter van de Raad van Commissarissen (RvC) van CRV.

Dat heeft de fokkerijorganisatie bekend gemaakt. Afgelopen maandag is de ledenraad geïnformeerd.

Volgens de coöperatie is sprake van een structureel verschil van inzicht over de wijze waarop de besluitvorming en controlerende taken binnen de RvC zouden moeten plaatsvinden. Veel meer wil de onderneming er niet over kwijt. Wel geeft een woordvoerder aan dat er geen verschil van mening over de bedrijfsvoering aan het besluit ten grondslag ligt. “Sterker nog: CRV loopt als een trein.” Het probleem zou zich toespitsen op de wijze waarop Gorter zijn rol als nieuwe voorzitter heeft ingevuld.

Gorter was al sinds 2006 lid van het hoofdbestuur van CR Delta en in die hoedanigheid ook al lid van de RvC. Hieruit valt te concluderen dat hij goed op de hoogte was van het reilen en zeilen binnen de RvC. Hij trad op 12 maart 2014 als voorzitter van de RvC aan, als opvolger van Evert Alderkamp.

De voorzitterstaken worden voorlopig waargenomen door de vicevoorzitter Noël Van Leeuwe. De procedure voor opvolging van Gorter is inmiddels opgestart. De bedoeling is voor 1 januari 2015, of uiterlijk tijdens de algemene ledenvergadering in maart 2015, een opvolger voor te dragen.

Gorter, die in het Friese Makkinga 170 melkkoeien houdt, is op dit moment op geen enkele wijze bestuurlijk actief voor CRV.

Beheer
WP Admin