RundveeNieuws

FrieslandCampina legt lat hoger in vernieuwd Foqus Planet

Amersfoort – FrieslandCampina wil in het vernieuwde Foqus Planet meer nadruk leggen op voerkwaliteit, voldoen aan mest- en milieuregels en op weidegang. Dit blijkt uit een bericht in ledenblad Melk.

Komend najaar worden de plannen met de leden besproken. Het vernieuwde programma zal uit drie onderdelen bestaan: 1: de basiseisen – geldend voor melkkwaliteit, diergezondheid en voerkwaliteit. 2: duurzame ontwikkeling – hierbij ondersteunt FrieslandCampina de veehouders om de sectordoelen voor 2020 te behalen. 3: weidegang – de coöperatie blijft mikken op behoud van weidegang.

De opzet is om in het nieuwe programma de lat weer iets hoger te leggen. Dit geldt onder meer voor diergezondheid en -kwaliteit en veiligheid van veevoer. Aan dit laatste is in de voorbije jaren veel aandacht besteed, vanwege diverse schandaaltjes bij de voerindustrie. FrieslandCampina wil de lat structureel hoger leggen. Ook wil de coöperatie af van problemen met het mestbeleid. Behoud van de weidegang is belangrijk, maar stabilisatie lukt nog niet, zoals ook blijkt uit het laatste halfjaarbericht.

Beheer
WP Admin