Rundveehouderij

Nieuws 3229 x bekeken 5 reacties

Frankrijk haalt bijna 20 miljoen ton voedermais binnen

Parijs – Net als bij veel granen komt ook de Franse oogst aan voedermais met, volgens de laatste schatting, ruim 19,5 miljoen ton fors hoger uit dan vorig seizoen.

Het areaal ligt met iets minder dan 1,5 miljoen hectare op vrijwel hetzelfde peil als in 2013, maar de gemiddelde opbrengst is met ruim 13 ton per hectare een goede halve ton hoger. Verder komt de oogst aan korrelmais uit op ruim 16 miljoen ton. Hier is het areaal zelfs een goede 80.000 hectare kleiner, maar komt de opbrengst per hectare met 9,65 ton ruim 1,25 ton hoger uit dan in het seizoen 2013.

Laatste reacties

 • Barneveldsei

  13 Ton voedermais per ha, nu hebben we nog 55 ton mais per ha. Is dit de nieuwe toekomst als de grond uitgeput is?

 • jeanjean

  Beste man,hier bedoelen ze 13 ton d.s. per hactare dit is dus gem. tussen de 45 en 50 ton mais product per ha . Dit is nog niet zo gek !!!!!

 • pieter p

  Nee dat is zeker niet gek, en dan zitten we hier in Frankrijk ook nog niet meer dan 170kg org.N per ha.
  Op sommige plaatsen zelfs 140kg

 • hansje

  Nee dit is zeker niet gek,te weten dat in frankrijk op veel veebedrijven eerst al een snee gras van ongeveer 3,5t ds wordt geoost en daarna mais erin

 • biouge

  twee weken geleden gehakseld, we komen uit op 17 ton ds per ha , ruim twee ton meer als een gemiddeld jaar (midden frankrijk) zonder eerst een snede gras eraf te halen want daar haal je de opbrengst van de mais behoorlijk mee omlaag in onze regio in de droge jaren

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.