RundveeNieuws

Export fokvaarzen loopt goed

Zoetermeer – De export van fokvaarzen loopt zeer voorspoedig. Dat zegt Erik Gostelie, directeur van exportorganisatie Veepro.

Blauwtong en Schmallenberg vormen volgens hem geen exportbelemmering meer. Tot nu toe gingen een kleine dertigduizend fokvaarzen de grens over. Rusland is nog steeds de belangrijkste markt, maar ook steeds meer andere landen openen hun grenzen voor Nederlands vee. Meest recent opende Mongolië haar grenzen. Eerder al de Afrikaanse landen Oeganda, Mali en Senegal. Kenia en Pakistan staan op het punt Nederlands fokvee toe te laten. Met name laatstgenoemd land biedt veel potentie.

Vee-exporteur Cors den Engelsen Heemskerk exporteerde deze week 165 zeven maanden drachtige vaarzen naar Oman. Ook volgens hem verloopt de export prima. Op het moment liggen de marktprijzen tussen de €1.100 en €1.175 per vaars. Voor de betere en hoogdrachtige vaarzen liggen de prijzen nog boven de €1.200. Vanwege de dalende melkprijzen is het wat gemakkelijk geworden om vaarzen geschikt voor export te vinden.

Beheer
WP Admin