Rundveehouderij

Nieuws 890 x bekeken 2 reacties

Duitsers proberen quotumoverschrijding te remmen

Münster - Duitse melkveehouders proberen hun overproductie af te remmen door meer slachtkoeien uit te stoten. Dit meldt het Duitse blad TopAgrar op basis van gegevens van de Zentrale Milchmarkt Berichtstatung.

In de eerste zeven maanden van dit jaar ligt het aantal slachtingen 2,9 procent hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. In de eerste maanden lag het aantal nog lager, maar in juli werden met 107.354 slachtingen 13,3 procent meer koeien uitgestoten. De marktdeskundigen vermoeden dat deze verhoogde uitstoot te maken heeft met de forse quotumoverschrijding waar de Duitse melkveehouders nu op af lijken te stevenen.

In de eerste maanden van dit laatste quotumjaar wordt er zo'n vier procent, ofwel een miljard kilo boven het quotum gemolken. Daarmee ligt de overschrijding in het eerste half jaar al op hetzelfde niveau als over het hele quotumjaar 2013/2014.

Laatste reacties

  • koestal

    remmen is beter dan betalen !

  • koeiemelker

    niet alleen quota is een begrenzende factor ook arbeit. veel boeren lopen op de tenen.bedrijfen in duitsland zijn nog lang niet zo gemoderniseerd als in nederland.en goede werknemers zijn duur en bijna niet te vinden.

Of registreer je om te kunnen reageren.