Rundveehouderij

Nieuws 455 x bekeken 2 reacties

D66 wil weten of hulp aan Q-koortspatiënten effectief is

Den Haag - D66 wil snel duidelijkheid of de Q-koortspatiënten geholpen zijn bij de oprichting van de stichting Q-support voor advies en onderzoek voor Q-koortspatiënten en de €10 miljoen die daarvoor beschikbaar was. "Ondanks herhaald aandringen maakt het kabinet nog steeds geen vaart met het helpen van de Q-koortsslachtoffers", constateert de partij. "Het kabinet is te traag met slagvaardig optreden. De slachtoffers hebben recht op duidelijkheid", vindt D66-Kamerlid Gerard Schouw.

Uiterlijk 1 september zouden de resultaten van een evaluatie naar de Tweede Kamer worden gestuurd. Dat is nog niet gebeurd. Schouw heeft Kamervragen gesteld en vraagt daarbij ook een reactie op de rechtszaak die 320 Q-koortspatiënten hebben aangespannen tegen de staat. De patiënten stellen de ministers van Volksgezondheid en Economische Zaken verantwoordelijk voor de schade die ze ondervinden. Vorig jaar stelden Q-koortspatiënten ook geitenboeren aansprakelijk voor de schade. Deze rechtszaak is nog in behandeling.

Kamerlid Schouw wil ook weten wat de regering ervan vindt dat oud-minister Gerda Verburg van landbouw heeft gezegd dat mest niet het grootste probleem was, terwijl uit een studie van Alterra van Wageningen UR blijkt dat het uitrijden van mest van besmette dieren een zeer belangrijke rol heeft gespeeld bij de verspreiding van Q-koorts.

Laatste reacties

  • schoenmakers1

    het lijkt er meer op dat de q-koortspatiënten een beetje met hagel lopen te schieten in de hoop ergens iets te raken

  • abtje

    Ook over de rug van Q-koorts patienten goedkoop scoren van D66.
    Waren/zijn ze ook zo fanatiek in het MKZ nasleep verhaal???

Of registreer je om te kunnen reageren.