Rundveehouderij

Nieuws 517 x bekeken

Brits zuivelbedrijf schrapt 260 banen

Londen - Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest gaat twee vestigingen sluiten waarbij 260 banen verloren gaan.

Dairy Crest heeft nog steeds last van de moeilijke marktomstandigheden. Het bedrijf maakt wel winst, maar dat is grotendeels te danken aan de opbrengst van de verkoop van oude fabrieken en kantoren.

Dairy Crest wil in de eerste plaats een melkfabriek in Hanworth die melk in glazen flessen aflevert sluiten. Hoewel dat pas over twee jaar een feit moet zijn, wil Dairy Crest de 200 werknemers nu al duidelijkheid verschaffen. Volgens het bedrijf werd in 1975 94 procent van de Britse melk in flessen verkocht terwijl dat nu nog maar 4 procent is. De sluiting past in de sanering van bestaande fabrieken en distributiecentra waar Dairy Crest al geruime tijd mee bezig is. ''Wij zullen proberen de 1.400 melkboeren die nog actief zijn te ondersteunen bij het verder ontwikkelen van hun bedrijf.'' Daarnaast gaat een fabriek voor potjes room in Chard eveneens dicht waarbij nog eens 60 banen verdwijnen.

In een halfjaarbericht deelt Dairy Crest mee dat de verkopen van haar merkproducten nog altijd toenemen. De zuiveldivisie draait echter, ondanks de winst op onroerend goed, al tijden met verlies. Dat wordt nog erger doordat het sluiten van de twee vestigingen zo'n 20 miljoen aan buitengewone lasten vergt. Topman Mark Allen : ''We blijven doorgaan met het nemen van moeilijke beslissingen om de toekomst van ons bedrijf veilig te stellen.''

Of registreer je om te kunnen reageren.