Rundveehouderij

Nieuws 578 x bekeken

Arla mikt op overname van Egyptisch zuivelbedrijf

Aarhus - Arla mikt op een actieve rol in de Egyptische zuivelproductie. Het concern doet daarom een bod op 100 procent van de aandelen van het aan de beurs in Cairo genoteerde zuivelbedrijf Arab Dairy Products (ADPC). Dat heeft Arla donderdag bekendgemaakt.

Het Egyptische bedrijf verkoopt volgens Arla 43.000 ton aan zuivelproducten per jaar, vooral kaasproducten. In 2013 draaide Arab Dairy Products op basis daarvan een omzet van €68 miljoen. De productiecapaciteit is met 80.000 ton aanzienlijk groter dan de afzet. Bovendien zijn er mogelijkheden om de capaciteit nog fors uit te breiden, stelt Arla vast.

Het overnamebod heeft vooralsnog een niet-bindend karakter, daar Arla eerst een zogenoemde due diligence zal uitvoeren waarmee wordt uitgezocht of het bedrijf gezond is.  Omdat het om een beursgenoteerde onderneming gaat, moet het bod desondanks alvast bekend worden gemaakt.

Als de aankoop slaagt, krijgt Arla een marktaandeel van 13 tot 15 procent in het Egyptische kaassegment. Interessant voor Arla is daarbij dat Arab Dairy Products de grondstof - in de vorm van melkpoeder - voor 80 procent uit het buitenland betrekt. "Die melkpoeder kan Arla gaan leveren en dat resulteert voor de leden/leveranciers in een aanzienlijk potententieel om producten met toegevoegde waarde af zetten op een groeiende markt," licht Arla's directeur voor het  Midden-Oosten en Afrika, Rasmus Malmbak Kjeldsen,  toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.