RundveeNieuws

€65 miljoen extra voor weidegang en voorlopers

Werl – FrieslandCampina wil €30 miljoen extra uittrekken voor de stimulering van weidegang en, door herverdeling van melkgeld, nog eens €35 miljoen voor voorlopers op gebied van duurzaamheid.

Dit heeft voorzitter van de coöperatie Frieslandcampina Piet Boer gezegd op een bijeenkomst van het Landesverband Milch in Noord-Rijn Westfalen, zo meldt het blad Zuivelzicht.

Aanleiding voor de voorstellen is volgens Boer dat veel leden hun productie willen uitbreiden nu volgend jaar de quotering vervalt. Die uitbreiding moet in de visie van FrieslandCampina wel gepaard blijven gaan met behoud van weidegang. Weidegang is heel belangrijk voor het imago van de Nederlandse melkveehouderij, in binnen-, en buitenland. Om ook op andere gebieden te blijven vasthouden aan een duurzame ontwikkeling, wil FrieslandCampina ook leden extra belonen die aantoonbare resultaten behalen bij het verder sluiten van de kringloop op hun bedrijven.

De voorstellen zijn onder voorbehoud van instemming door de ledenraad. Die gaat doorgaans echter akkoord met dit soort voorstellen.

Beheer
WP Admin