Rundveehouderij

Nieuws 1788 x bekeken

Hochwald en Cono verlagen juliprijs licht

Bolsward/Westbeemster - De zuivelproducenten Hochwald Nederland en Cono Kaasmakers hebben hun voorschotten over juli licht verlaagd, terwijl Bel Leerdammer het voorschot vorige week gelijk hield.

Melkveehouders ontvangen over juli bij Hochwald €39,83, bij Cono €37,72 en bij Bel €36,30 per 100 kilo. Dit zijn de prijzen exclusief btw, na aftrek van 5 cent contributie voor ZuivelNL en bij een volume van 700.000 kilo melk per jaar. Bij hogere leveranties betalen Hochwald en Bel een extra toeslag uit.

Bij Cono werd de voorschotprijs met 57 cent verlaagd (door 5 cent lagerer vetprijs en 10 cent lagere eiwitprijs), Hochwald verlaagde de uitbetaalprijs met 88 cent per 100 kilo, door een 20 cent lagere vetprijs. Dit bedrijf kent geen nabetaling, maar keert alleen een maandprijs uit.

De lichte verlaging van de gemiddelde melkprijs is in lijn met de ontwikkelingen op de zuivelmarkt tot en met eind juli. De kleine correctie omhoog die FrieslandCampina begin vorige week doorvoerde, is daarmee niet in tegenspraak. Deze correctie is opnieuw het gevolg van een iets te laag ingeschatte Duitse uitbetaalprijs voor melk. De Russische sancties zijn nog niet verwerkt in de melkprijzen tot nu toe.

Of registreer je om te kunnen reageren.