Rundveehouderij

Nieuws 2506 x bekeken 4 reacties

Grondstofwaarde melk blijft in mineur

Kiel - De grondstofwaarde van melk bleef in juli in mineur met een daling ten opzichte van juni van 20 cent naar €36,70 euro per 100 kilo met 4 procent vet en 3,4 procent eiwit.

Dit meldt de opsteller van deze zuivelmarktgraadmeter, het Institut für Ernährungswirtschaft (ife) in het Duitse Kiel. De grondstofwaarde gaat uit van de prijsontwikkeling van mageremelkpoeder en boter op de Duitse markt. Van mageremelkpoeder leverde de prijs in. De boterprijzen stegen weliswaar, maar niet genoeg om een daling van de graadmeter tegen te kunnen houden. Ten opzichte van juli vorig jaar daalde deze met 7 euro.

Laatste reacties

 • koestal

  In de herfst trekt de prijs meestal wel weer aan

 • diny

  volgend jaar volop melken tegen bodemprijs

 • floseman1

  moet verloren alles verloren deur donderen

 • Mtstermors1

  Melk is afgelopen maanden wel goed geweest om buffer op te kunnen bouwen. Dus er kan nog wel wat af. Of huoden rundvee houders dat niet vol onder de kostprijs produceren , iets wat varkens houders al jaren doen. Ja een nieuwe trekker en shovel zijn ok belangrijker. Zolang dat allemaal nog kan moeten jullie niet zeuren.

Of registreer je om te kunnen reageren.