RundveeNieuws

FrieslandCampina stabiliseert melkprijs

Amersfoort – De garantieprijs van FrieslandCampina voor augustus is met €0,25 per 100 kilo melk gestegen.

Leden met een jaarleverantie van 700.000 kilo melk ontvangen €39,65 per 100 kilo melk, exclusief btw en na aftrek van 5 cent contributie ZuivelNL.

De lichte melkprijsverhoging komt omdat FrieslandCampina verwacht dat de Duitse referentiebedrijven een hogere melkprijs zullen realiseren.

Twee maanden geleden volgde er nog een flinke correctie naar boven omdat de melkprijs van al deze bedrijven over de eerste helft van het jaar te laag was ingeschat. Zonder de correctie beweegt de melkprijs van FrieslandCampina zich in de laatste vier maanden tussen €40,15 (mei) en €39,40 (juli) per 100 kilo melk. Daarmee lijkt de melkprijs zich op dit niveau te stabiliseren. FrieslandCampina wil zelf niet zeggen of ook zij verwachten dat deze prijs voorlopig gehandhaafd kan blijven.

In augustus gaat ook de seizoenstoeslag op de achtergrond weer in. Deze duurt tot en met november en is €2,45 per 100 kilo melk. In de maanden maart tot en met juni is er op de achtergrond een seizoensheffing geweest van €2,30 per 100 kilo melk. De toeslag en de heffing worden gesaldeerd in december en het resultaat wordt ook in die maand uitgekeerd dan wel ingehouden.

Terwijl de gangbare melk €0,25 stijgt, daalt de prijs voor biologische melk met €0,50 naar €48,14 per 100 kilo melk. Dit is de prijs voor leden met een jaarleverantie van 500.000 kilo melk, exclusief btw en na aftrek van 5 cent contributie ZuivelNL.

Een overzicht van alle melkprijzen vind je op boerderij.nl/markt.

Beheer
WP Admin