Rundveehouderij

Nieuws 961 x bekeken

Franse koe spil in NVI-lijst

Wageningen - De Franse koe Remarlinda is de spil in de NVI-lijst.

Haar kleinzoon Atlantic verhoogde zijn NVI iets en blijft aan kop terwijl kleinzoon Goldmar op de vijfde plaats blijft staan. Nieuw in de lijst in ook een kleinzoon van Remarlinda namelijk Enigma (v Bertil). Hoogste nieuwkomer is Valencio ook uit een Franse koefamilie. Zijn afstamming is Goldwyn x OMan x Jocko en derhalve bekend van vele andere stieren.

Delta Augustus is een Gibor x Mascol zoon die een mooie progressie maakt. Zijn kwaliteiten liggen op productie en gezondheid terwijl zijn exterieur gemiddeld is. Schillview Gerard is veel gebruikt in fokprogramma's. Deze OMan-zoon combineert een hoge melkaanleg van 2000 kg met een positieve vruchtbaarheid van 101. Superstition is ook veelvuldig stiervader vanwege zijn extreme levenduur van 949 dagen en 108 uiergezondheid en 104 vruchtbaarheid. Camion van de Peul blijft bij de roodbonten aan kop. Lawn Boy heeft als stiervader succes. Zijn zonen Laron P, Bolero, Scotfield, Tackleberry en Red Cliff staan in de top twintig. Hoogste nieuwkomer is Fiction zoon De Vrendt Reality. Reality is een loot uit de Sientje-familie van Jalvingh uit Ruinerwold.

Of registreer je om te kunnen reageren.