Rundveehouderij

Nieuws 8917 x bekeken 11 reactieslaatste update:25 aug 2014

BKC international failliet

Almelo – Kalverslachterij en vleesverwerker BKC International is failliet. De rechtbank Overijssel heeft het faillissement van de onderneming uitgesproken. BKC International is een van de vijf dochters van BKC Holding.

BKC International startte in het najaar van 2011 als nieuwe speler in de kalfsvleessector. Het wilde een alternatief zijn voor de grote integraties en had grote ambities. De meeste projecten van het bedrijf kwamen echter niet van de grond, zoals een totale, gesloten keten, waarbij ook de mest van de kalverhouders zou worden verwerkt in ruil voor goedkope, groene energie.

De slacht vond in eerste instantie plaats in het Duitse Legden, het vlees werd verwerkt in Olst. In de loop van vorig jaar werd de slacht deels verplaatst naar Hilckmann in Nijmegen en sinds afgelopen voorjaar naar Van Hattem in Dodewaard. Het bracht allemaal geen verbetering in de resultaten. Berichten doen de ronde dat personeel de laatste maanden al niet meer is betaald. Directeur Maikel Speijers ontkende donderdag nog dat een faillissement aan de orde was, wel zouden zaken veranderen. Vrijdag bleek uit een publicatie van de rechtbank Overijssel dat het faillissement woensdag al was uitgesproken. De curator meldt dat hij de optie van een doorstart niet waarschijnlijk acht. Veel meer kan hij echter nog niet melden over het faillissement.

Het faillissement van BKC International betekent niet dat de slacht van kalveren in Dodewaard stopt. Bedrijf Dutch Meat Company, een afgelopen voorjaar opgerichte dochteronderneming van Van Hattem, wil doorgaan met de slacht van vleeskalveren, zo meldt een zegsman.

Laatste reacties

 • B den Besten

  Alleen met een hoop poeha kom je er niet

 • joannes

  Marketing is belangrijk, maar ik zou weleens willen weten hoeveel die kosten per kilo geweest zijn in de afgelopen jaren. En als je dan een concurrent hebt die geen steken laat vallen, en goed gevestigd en ingevoerd is, wordt het lastig. Jammer voor diegene die de rekening gaan betalen!

 • RIOGRANDE

  EN DE BIOVERGISTER STAAT DEZE WEER TE KOOP ?

 • klaas.van.der.horst1

  De vergister was al uit handen van BKC geraakt, is begin vorig jaar geheel overgenomen door Schücking in Enschede en daarna afgestoten, want omwonenden maakten doorwerken onmogelijk

 • farmerbn

  Toch knap dat Van Drie bij de rijkste Nederlanders behoort en een concurrent failliet gaat. Wil graag weten of BKC meer betaalde voor de kalveren dan Van Drie.

 • Rosekalf 2012

  Betaalde wat meer voor de kalveren..BKC is toch niet te vergelijken met Van Drie welke de gehele keten beheerst!

 • landboer


  Heel erg jammer ,nu heeft van Drie helemaal de monopolie!

 • johndeere6910forever

  De paligroup is er ook nog ? Bkc deed toch ook kalveren opvangen op een verzamelplaats en heeft toch ook starters of is dat een ander?

 • Rosekalf 2012

  Je hebt 2 bkc's..

 • Giels

  Bekijk maar eens waar de zuurverdiende centjes aan werden gespendeerd: http://www.bkcinternational.nl/goldenfotoalbum.asp?pag=8

  Daarnaast gezellig bij Harry Mens op de koffie en zo, dat trek je niet lang nee.

 • daan1908

  Precies , nog niets gedaan en alvast een feestje van een ton .
  Proost !!!!!!

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.