Rundveehouderij

Nieuws 2597 x bekeken 4 reacties

Vollemelkpoeder Fonterra-veiling flink onderuit

Auckland - De opbrengsten van zuivelproducten op de internetveiling van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra zijn op dinsdagmiddag 15 juli flink gedaald.

Het belangrijkste product op de veiling, vollemelkpoeder, laat de grootste daling zien. Het product daalt maar liefst 10,7 procent in prijs en brengt gemiddeld 3.088 dollar (€2.266) per ton op. Bij levering in november en december wordt er bijna 12 procent minder betaald.

Mageremelkpoeder daalt 7,7 procent in prijs en brengt gemiddeld 3.516 dollar (€2.580) per ton op. Bij levering in augustus daalt de prijs minimaal, met 1 procent, in september gaat er echter 8,2 procent van de prijs af. Boterolie daalt 9,9 procent in prijs en kost gemiddeld 3.250 dollar (€2.385) per ton.

Ook de overige producten daalden flink in prijs en de beursindex laat een daling van 8,9 procent zien. Er werd met 36.656 ton minder zuivel aangeboden dan op de vorige veiling (41.513 ton) en de producten werden in dertien biedronden en iets meer dan twee uur verkocht.

Laatste reacties

 • ed12345

  Ik denk niet dat het zo verontrustend is vrije markt prijzen moeten nu eenmaal schommelen

 • niet

  is wel een teken aan de wand dat de markt grillig is. Blij dat mijn stal goed vol is en dat hij niet half leeg staat. Profiteren zolang het kan!!!

 • Gerd

  is er waarschijnlijk een fout in China - het aanbod, maar het melkpoeder weer op de open markt.

 • PieterNZ

  Heeft China het opzettelijk zo gespeeld ?
  Voor een tijdje teveel kopen, zodat de zuivelwereld zich voorbereid om meer melk te produceren.

Of registreer je om te kunnen reageren.