Rundveehouderij

Nieuws 2067 x bekeken 4 reacties

Voeropname in de zomer

Deventer - Hoe hoger de temperatuur en luchtvochtigheid, hoe moeilijker de koe haar warmte kwijt kan. Hierdoor kunnen de runderen last krijgen van hittestress. Bij hittestress kan een koe wel tot 22 procent minder vreten, stelt GD Deventer.

Als de koe minder vreet krijgt ze minder mineralen binnen. De zuur-basebalans kan hierdoor verstoord worden, dat vergroot de kans op pensverzuring. Verder is op warme dagen het risico op broei in het voer groter. Dit laat de smakelijkheid en voederwaarde dalen. De GD adviseert broei te voorkomen door goed uitkuilmanagement en vaker voeren.

Laatste reacties

 • koeboertje

  Een goede koe kan wel een stootje hebben!

 • boerrick

  Oplossing: lekker de koe op stal met ventilator erboven.

 • BO(skabout)ER

  @koeboertje; een goede boer probeert de koe geen stootjes te laten oplopen..

 • koeboertje

  Het weer heb je niet in de hand , als je koeien hebt gefokt die niet tegen een buitje regen of een zomerse temperatuur kunnen, zijn dit in mijn ogen geen goede koeien .

Of registreer je om te kunnen reageren.