RundveeNieuws

Milieudefensie tegen melkveewet

Amsterdam – Milieudefensie is teleurgesteld over het voorstel voor een ‘verantwoorde groei van de melkveehouderij’ dat staatssecretaris Sharon Dijksma naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

“Ze zet hiermee de deur voor groei in de melkveehouderij wagenwijd open”, zegt Jacomijn Pluimers, campagneleider Duurzaam Voedsel van de milieuorganisatie. “Nog meer vee gaat ten koste van boeren én burgers, daar is niets verantwoords aan.”

Pluimers: “Door groei toe te staan, laat Dijksma de melkveehouderij dezelfde kant opgaan als de megastallen voor varkens en kippen. Deze sectoren veroorzaken veel overlast voor omwonenden en het milieu. Daardoor is het draagvlak van het merendeel van de bevolking weg. Bovendien worden de marges op de producten steeds kleiner. Ook dat zien we al bij de varkens en kippen. Boeren kunnen daardoor steeds moeilijker rondkomen.”

Milieudefensie wil dat Dijksma kiest voor behoud van de grondgebonden melkveehouderij. Per hectare grasland kunnen er twee koeien gehouden worden, vindt de organisatie.

Beheer
WP Admin