Rundveehouderij

Nieuws 971 x bekeken 1 reactie

Hogere melkaanvoer voor Fonterra

Auckland - Gunstige zuivelprijzen en meer boeren die jaarrond melken zijn ervoor verantwoordelijk dat de melkaanvoer bij het Nieuw-Zeelandse zuivelconcern Fonterra in juni fors hoger was dan in dezelfde maand vorig jaar.

Op het Noordereiland lag de melkaanvoer in juni 13 procent boven die in juni vorig jaar, vooral doordat melkveehouders steeds vaker blijven doormelken in de winter. Op het Zuidereiland lag de melkaanvoer 2 procent boven die in juni vorig jaar. In Australië produceerden de Fonterra-boeren nog meer melk. Daar zorgden ze voor een 16 procent hogere aanvoer. Dit komt vooral door een betere grasgroei en gunstiger marktprijzen voor melk.

Eén reactie

  • koestal

    Dan zakt de prijs van zelf

Of registreer je om te kunnen reageren.