Rundveehouderij

Nieuws 2027 x bekeken 7 reacties

Flinke prijsdalingen op zuivelveiling Fonterra

Auckland - De opbrengsten van zuivelproducten op de internetveiling van de Nieuw-Zeelandse coöperatie Fonterra zijn op dinsdagmiddag 1 juli flink gedaald. De beursindex die de gemiddelde prijs van de producten aangeeft daalt met bijna 5 procent.

Het grootste product op de veiling, vollemelkpoeder daalt met 5,4 procent naar $3.459 (€2.533) per ton. Bij levering in september daalt het product het meest in prijs; -7,8 procent. Ook mageremelkpoeder daalt in prijs maar wel veel minder hard dan de volle variant. Er gaat 1,2 procent van de prijs af en het product kost $3.810 (€2.790) per ton. De prijs blijft bij levering in september nagenoeg onveranderd in tegenstelling tot vollemelkpoeder.

Boterolie laat de op een na grootste prijsdaling zien, min 7,4 procent en brengt $3.606 (€2.640) per ton op. Bij levering in november en januari brengt het product meer dan 10 procent minder op. Boter is de grootste daler op de veiling en brengt bijna 14 procent minder op.

Laatste reacties

 • producent

  Kom op we moeten nog meer uitbreiden, is goed voor de prijsdaling. De supers kunnen ons dan tenminste weer een mooie lagere melkprijs aan bieden. We gaan met z'n allen de goede kant op. Wat kunnen we als veehouders mooi inspelen op de wensen van de consument.

 • koestal

  we melken gewoon door,volgende veiling weer een ander verhaal

 • BetterCows

  Oei , heb gebouwd ,stal half vol , tank half vol ,quotum gekocht , ammoniak gekocht , veel mest afgezet ,veel voer gekocht , veel jongvee voor 2015, bovendien veel werk ,oei prijs omlaag ? Nou dit , HELP

 • haam

  ik zou zeggen met dank aan voorspeller rabo

 • el

  Melk is net als mais en soya een grondstof, ook deze zijn de laatste dagen flink naar beneden op de termijnmarkt.

 • Mels

  Melkveehouderij wordt straks net als wie ben ik.(het raad spelletje) Wie de kostprijs te hoog heeft kiepert om/wordt omgekiepert 1 voor 1 en achter elkaar door................Ik hoop het niet maar ben er wel bang voor.

 • joopi

  @ mels jij hebt als voornamen md en je achternaam begint met een k, nou heb ik gewonnen ;)

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.