Rundveehouderij

Nieuws 1251 x bekeken 3 reacties

Dreiging voor Britse rundvleessector

Powys – ''Het zwaard van Damocles hangt boven de rundveehouderij. Dat komt door de instortende prijzen en door een gebrek aan steun van de winkeliers.'' Dat stelt Dai Davies, voorzitter van het vleeschap voor Wales Hybu Cig Cymru.

''En ik overdrijf niet. In veel Britse winkels kan je nu grote hoeveelheden ingevoerd rundvlees vinden. Dat halen ze uit het buitenland omdat het een of twee cent goedkoper is. Tegelijk is vlees in de winkel juist duurder geworden, terwijl de boer minder voor zijn dieren vangt. Van de belofte om toch vooral vlees dichtbij in te kopen, komt op die manier niet veel terecht", aldus Davies.

Laatste reacties

  • Schaapje

    Lijkt Nederland wel.

  • Elevage

    inderdaad schaapje, dat was ook mijn eerste idee!

  • joannes

    De macht van de Supermarkten in combinatie met de ideologie dat productie daar moet plaats vinden waar dit het goedkoopst is! Supermarkten kunnen in hun grote organisaties slecht met kleinere regionale beperkte producties omgaan omdat ze haar standaards, nodig voor kwaliteit, promotie en prijs, missen of niet kunnen handhaven. De organisatie wordt complexer en duurder! Daarmee, hoe groter de Supermarkt organisatie, des te groter de productie van producten moet zijn. ook Vlees! Het is niet vreemd dat Farmersmarkten in de US een tegen reactie zijn op die grote Supermarkt ketens! Ze verbinden weer de lokale producent met lokale consument.

Of registreer je om te kunnen reageren.