Rundveehouderij

Nieuws 819 x bekeken

Deense nuka-export groeit licht door

Kopenhagen - De Deense veehouderij exporteerde in het eerste halfjaar licht meer nuchtere kalveren dan vorig jaar. Volgens de statistieken van sectororganisatie LF was ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar sprake van een plusje van ruim 340 dieren, ofwel ruim 1,5 procent. Het aantal buiten de landsgrenzen afgezette kalveren belandde daarmee op ruim 22.600 tegen krap 22.300 in de eerste helft van 2013.

Vorig jaar als geheel werden ruim 45.000 kalveren geëxporteerd, voornamelijk naar Nederland. De Deense landbouwminister vindt de nuka-export minder wenselijk en probeert deze tegen te houden. Bewindsman Dan Jørgensen kondigde vorige maand daarom aan de stierenpremies te verhogen, zodat het aantrekkelijker wordt voor de veehouders om de dieren te mesten.

Of registreer je om te kunnen reageren.