Rundveehouderij

Nieuws 1157 x bekeken

Dairy Crest gaat in zee met Fonterra

Londen – Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest heeft een strategische samenwerking gesloten met Fonterra. De Nieuw-Zeelandse zuivelgigant gaat de wereldwijde marketing en verkoop van twee wei-bestanddelen voor babyvoeding voor Dairy Crest verzorgen.

Dairy Crest heeft dat donderdagochtend vroeg meegedeeld nadat in het weekend al berichten waren verschenen in de Britse pers. Het zuivelbedrijf kondigde al eerder aan €56 miljoen te investeren in een productie-eenheid voor weipoeder bij de kaasfabriek in Davidstow die over een goed jaar in bedrijf moet komen. Ook deelde de onderneming mee dat het in onderhandeling was met één partner om de producten daarvan op de markt te zetten. Het nu genoemde Fonterra zal daarbij een commissie ontvangen voor de bewezen diensten. De samenwerking geldt voorlopig voor vijf jaar.

Het Nieuw-Zeelandse bedrijf sloot eerder een soortgelijke overeenkomst met de grootste melkcooperatie in Groot-Brittannië First Milk.

Dairy Crest gaat verder nog eens 25 miljoen investeren in Davidstow om daar ook galacto-oligosaccharide (GOS), een ander ingrediënt voor babymelk, te kunnen maken. Dat gebeurt samen met het Britse Fayrefield Foods Ltd dat de benodigde intellectuele rechten op enzymen en andere producten zal verzorgen. Ook in dit geval gaat Fonterra de verdere marketing en verkoop regelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.