Rundveehouderij

Nieuws 767 x bekeken

Britten willen meer verkoop rauwe melk

Londen – De Food Standard Agency, de Britse voedselveiligheidsdienst, gaat bekijken of de verkoop van ongepasteuriseerde melk verruimd kan worden.

Daarbij wordt met name gedacht aan verkoop in automaten in winkels of winkelcentra.

Verkoop van ongepasteuriseerde of rauwe melk is in Groot-Brittannië op dit moment alleen toegestaan op de boerderij. Verkoop via automaten op andere plaatsen is verboden. Een aantal boeren probeert echter al tijden lang toestemming te krijgen voor deze manier van verkoop. De FSA wil nu bekijken of de regels zodanig aangepast kunnen worden dat dat mogelijk is zonder de hygiëne of voedselveiligheid in gevaar te brengen. ''Als ons bestuur groen licht geeft, gaan we met de betrokken producenten van rauwe melk praten over de praktische kanten van verkoop via automaten en de aanvullende controles die daarbij vereist zijn. Wij streven er naar om een goed evenwicht te vinden tussen meer keus voor de consument en het zeker stellen van zijn gezondheid,'' aldus hoofd beleidszaken Steve Weane van de FSA. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.