Rundveehouderij

Nieuws 1233 x bekeken

A-typische BSE bij Roemeens rund

Boekarest - Bij de controle in een slachthuis is BSE gevonden bij een Roemeense koe. Dat hebben de Roemeense autoriteiten gemeld aan de internationale diergezondheidsorganisatie OIE. Het geval deed zich voor in Cluj in het noordwesten van Roemenië.

Het gaat volgens een onderzoek van het internationale referentielaboratorium voor BSE in Groot-Brittannië om een a-typisch geval van BSE.  Dat betekent dat de vorm afwijkt van de BSE die in het merendeel van de gevallen is gevonden in Groot-Brittannië.

A-typische gevallen van BSE doen zich vooral voor bij oudere dieren.

Roemeense media melden dat de vondst van BSE in Roemenië voor Rusland aanleiding is de grenzen te sluiten.

De besmetting werd al begin mei dit jaar gevonden, de besmetting is in juni vastgesteld door het Roemeense  nationaal laboratorium.  Die uitslag is later bevestigd door het Animal Health and Veterinary Laboratories Agency in Weybridge (Verenigd Koninkrijk).

Of registreer je om te kunnen reageren.