Rundveehouderij

Nieuws 681 x bekeken

Wervingsactie Lactalis mislukt

Marche en Famenne - Coöperatie Socabel, verbonden aan zuivelfabriek van Walhorn AG en gecontroleerd door het Franse Lactalis, is er niet in geslaagd om een groot aantal ontevreden leden van coöperatie Walhorn af te snoepen. Dit bevestigen diverse zegslieden rondom de bedrijven.

Socabel heeft in de voorbije weken alle leden van coöperatie Walhorn aangeschreven en hen uitgenodigd voor een aantal regiobijeenkomsten. De opzet was om enkele honderden miljoenen kilo's melk bij coöperatie Walhorn weg te halen en via Socabel opnieuw te binden aan Walhorn AG. Dit bedrijf is voor 51 procent in handen van het Franse Lactalis.

De meeste leden van coöperatie Walhorn gaan mee naar Arla, zoals de ledenvergadering van coöperatie Walhorn eerder besloot. Een klein aantal boeren gaat naar andere bedrijven, zoals naar Laiterie des Ardennes.

Lactalis heeft in de voorbije jaren weinig geïnvesteerd in de zuivelfabriek in Walhorn, maar is wel geïnteresseerd in een groot deel van de melk die daar wordt aangevoerd. Lactalis zet deze melk af in Italië, waar dochterbedrijf Parmalat het product graag wil hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.