Rundveehouderij

Nieuws 2304 x bekeken 4 reacties

Romijn: melkprijs 2014 minstens gelijk aan 2013

Montfoort - De gemiddelde melkprijs in Nederland zal dit jaar op minstens hetzelfde niveau uitkomen als vorig jaar. Deze verwachting sprak Kees Romijn, voorzitter van de LTO vakgroep melkveehouderij, uit bij de presentatie van de LTO-melkprijsvergelijking 2013.

De gemiddelde melkprijs bij FrieslandCampina lag vorig jaar op €40,95 per 100 kilo (bij een jaarleverantie van 500.000 kilo en exclusief btw).

De prijzen op de zuivelmarkt zijn in de voorbije maanden weliswaar fors gedaald, maar de markt is zich weer aan het stabiliseren. Daarbij is de melkprijs dit jaar tot nog toe gemiddeld flink hoger dan vorig jaar in dezelfde periode. Toen was de gemiddelde prijs laag en begon pas ongeveer in mei een tendens naar omhoog. Romijn hoopt en verwacht dat de melkprijzen in de nog volgende maanden van 2014 stabiel tot licht stijgend zullen zijn.

Concrete melkprijs voor dit jaar werd niet genoemd. LTO Nederland berekent ook geen gemiddelde melkprijzen per land, maar slechts per onderneming.

Laatste reacties

 • gjh

  de glazenbol van keesje romijn

 • gerhardrave1

  keesje kun je ook in de glazenbol van dijksma kijken is wel zohandig voor agra nl

 • tinus888

  Wat een visie heeft die man.....

 • tinus888

  garantieprijs 30,75

Of registreer je om te kunnen reageren.