Rundveehouderij

Nieuws 2347 x bekeken 6 reacties

Melkveehouders tevreden met emissiearme vloeren

Beltrum – Melkveehouders zijn over het algemeen tevreden over hun emissiearme vloeren. Dat blijkt uit een enquête onder 51 melkveehouders.

De enquête maakt onderdeel uit van de afstudeerscriptie van Ruud Reijerink, student aan de CAH Villentum in Dronten, in opdracht van bouwkundig teken- en adviesbureau AR in Beltrum.

Van alle veehouders geven er 48 aan tevreden te zijn met hun keus. 45 van de veehouders zouden, als zij opnieuw mochten bouwen, voor dezelfde vloer kiezen. Opvallend is dat alle gebruikers van de emissiearme roostervloeren aangeven weer voor dezelfde vloer te kiezen. Bij de gebruikers van emissiearme sleuvenvloeren, dichte vloeren of dichte vloerdelen ligt dit percentage lager.

Als belangrijkste eigenschappen voor de keuze van de emissiearme vloer worden beloopbaarheid en dierenwelzijn genoemd. Nog niet de helft van de veehouders noemt prijs als zwaar meewegende eigenschap. Als belangrijkste adviseur noemen de geënquêteerden collega-veehouders. Op ruime afstand volgen de leverancier en bouwkundige adviseurs.

Als verbeterpunten voor de vloeren worden een te snel opdrogende vloer en een niet goed werkende mestrobot –schuif en een te gladde vloer genoemd.

Laatste reacties

 • boerrick

  Wel grappig dat ze deze foto er bij zetten. Met klauwen die naar mijn inziens een beetje veel te lang zijn.

 • koestal

  iedereen tevreden ,als de overheid ook maar tevreden is en niet met nieuwe eisen komt,dat zou mooi zijn

 • Marcel

  Laat een ieder zich nu zo gemakkelijk eea aanpraten. Denk eens na over de extra kosten die ze voor zo'n vloer extra vragen. Iedereen 'verdient' eraan behalve de boer die nog harder voor minder mag werken. Nog niet gesproken over de gassen die onder een dichte vloer ontstaan.

 • KarelKerel

  Emissie-arme vloeren zijn een tijdbom. Met een milieu-rendement van nul. Ammoniak vervliegt bij het uitrijden.

 • Jan van het Zand

  Emissiearm? Dat is zoiets als financieel arm zonder dat de luchtkwaliteit er beter van wordt, althans dat laten de luchtkwaliteitsmetingen van RIVM zien. De hoeveelheid ammoniak in de lucht daalt niet de laatste jaren. Waar kunnen de boeren schadeclaims indienen bij de overheid vanwege milieuwetgeving gebaseerd op luchtfietserij?

 • pietjeeigenwijs

  Parel, helemaal mee eens. Misschien goed om te weten: dit alles is in het kader van het verdien model van Wageningen! Stel je voor er is een oplossing?! waar moet Wageningen geld aan verdienen?! Daarom worden wij boeren in de WURg greep gehouden!

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.