Rundveehouderij

Nieuws 1082 x bekeken

Meer samenwerking FrieslandCampina en voedselbank

Amersfoort - Zuivelonderneming FrieslandCampina Nederland en de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken (VNV) gaan de komende twee jaar intensiever samenwerken. FrieslandCampina levert al circa een miljoen zuivelproducten per jaar aan de voedselbanken.

Het gaat daarbij om zuivel en vruchtensappen die niet meer naar supermarkten kunnen, maar wel voldoen aan criteria zoals houdbaarheid. Het gaat bijvoorbeeld om restanten van promotie-acties.

De onderneming gaat ook de logistieke kosten overnemen, waardoor een betere verspreiding van de zuivelproducten over de voedselbanken in Nederland mogelijk is. Daarnaast wordt expertise op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteitsborging en gezonde voeding beschikbaar gesteld.
Leo Wijnbelt, voorzitter van Voedselbanken Nederland: "De voedselbanken in Nederland spannen zich al een geruime tijd in om meer gezonde producten in de voedselpakketten te krijgen. De continue aanvoer van zuivelproducten naar alle voedselbanken van Nederland is gezien het belang van zuivel als onderdeel van een gebalanceerd voedingspatroon een belangrijke vervolgstap in de samenwerking."
Bas van den Berg, Managing Director van FrieslandCampina Nederland: "Het beschikbaar stellen van zuivelproducten met belangrijke voedingstoffen voor brede bevolkingsgroepen is een centrale doelstelling van onze organisatie. Mede door het overnemen van de logistieke kosten en het beschikbaar stellen van ons logistieke netwerk kunnen nog meer mensen, die helaas gebruik moeten maken van een voedselbank, bereikt worden dan dat tot nu toe mogelijk was."
De 149 voedselbanken van de VNV ondersteunen circa 35.000 gezinnen in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.