Rundveehouderij

Nieuws 950 x bekeken 1 reactie

Iers pleidooi voor zachte landing

Dublin – De Ierse bond van melkveehouders ICMSA wil dat landbouwminister Simon Coveney alles in het werk stelt om binnen de EU de bepaling van het botervetgehalte aan te passen zodat de zuivelsector een zachte landing kan maken.

Dat is volgens de bond nodig omdat Ierland voor het lopende melkjaar zo goed als zeker opnieuw op een superheffing afstevent. ''De koeien doen het op dit moment meer dan uitstekend. Het kan echter wel het derde of zelfs vierde kwartaal van dit jaar worden voordat we op dat punt enige duidelijkheid kunnen verwachten,'' denkt vicevoorzitter Pat McCormack, die inmiddels enkele malen met de minister overleg heeft gevoerd over de situatie rond de melkproductie.

Eén reactie

  • koestal

    Iedereen melkt als een trein en de afzet is geen probleem

Of registreer je om te kunnen reageren.