Rundveehouderij

Nieuws 1230 x bekeken

Arla krijgt groen licht voor overname Walhorn

Aarhus - De kartelautoriteiten in België, Duitsland en Nederland zetten het licht voor de overname van de zuivelcoöperatie Walhorn door Arla op groen. De bundeling kan daardoor formeel ingaan op 1 augustus.

Walhorn heeft in alle drie genoemde landen leden/leveranciers. Zij worden door de fusie lid van Arla, dat bij voorbaat al Duitse en Belgische leden had, maar nu voor het eerst ook leden krijgt in Nederland. Walhorn telt in Nederland 52 leveranciers, in Duitsland 317 en in België 426. Arla-directielid Tim Ørting Jørgensen, verantwoordelijk voor de bedrijvigheid van het concern in de Walhorn-regio, zegt dat de integratie van de partners snel zal worden aangepakt. "We verheugen ons erop de grootst mogelijke waarde te creëren voor het gezamenlijke bedrijf."

Of registreer je om te kunnen reageren.