Rundveehouderij

Nieuws 3388 x bekeken 2 reacties

Zonnehoeve wil eigen zuivelverwerking

Zeewolde - Biodynamisch landbouwbedrijf Zonnehoeve in Zeewolde wil eigen zuivel gaan verwerken.

Melkveehouder, akkerbouwer, en mede-eigenaar van de Zonnehoeve, Tekà Kappers wil dit via crowdfunding op doorgaan.nl realiseren.

Volgens Kappers groeit de vraag naar lokaal geproduceerde biologische producten. De melk van de koeien die niet wordt opgedronken of verkocht op boerderij de Zonnehoeve gaat nu nog door naar de fabriek. Met het initiatief Zuivelfabriek wil Kappers deze melk zelf verwerken tot biodynamische producten en aanbieden onder het merk 'Zonne Zuivel'. De productlijn zal bestaan uit halfvolle melk, karnemelk, yoghurt, kwark, boter, hangop en kevie. In totaal is 100.000 euro nodig om de beschikbare ruimte klaar te maken voor het zuivelverwerkingsproces. De eerste 55.000 euro wil Kappers verzamelen op het crowdfundingplatform doorgaan.nl, het platform waar elke Nederlander ondernemers kan helpen door een financiële bijdrage te leveren. Het plan is om een coöperatie op te zetten waarvan consumenten door deelcertificaten zelf mede-eigenaar worden. In de beginfase produceert Zuivelfabriek zo'n 750 à 800 liter zuivel per week. De producten worden regionaal afgezet via de Hofwebwinkel en de winkel van de boerderij.

Laatste reacties

  • 7

    Volgens mij zit er een addertje onder het gras, aangezien het maar om een investering gaat van 100.000 euro. Dat kan hij toch zelf wel financieren.......

  • B den Besten

    Wat is kevie?

Of registreer je om te kunnen reageren.