Rundveehouderij

Nieuws 1560 x bekeken 2 reacties

Monitoring markt als ruilmiddel bij vetcorrectie

Den Haag – Nederland, Oostenrijk en Duitsland werken aan een aanpassingsplan van de vetcorrectie. Die moet de zuivelsector een zachte landing bezorgen bij het afschaffen van het melkquotum. De wijze van monitoring van de markt wordt hierbij ingezet als ruilmiddel om lidstaten over de brug te krijgen om het voorstel te steunen.

Dat bleek tijdens een debat in de Tweede Kamer over de landbouwraad. Op welke manier Dijksma de monitoring van de markt wil inzetten als ruilmiddel, wil staatssecretaris Sharon Dijksma (Economische Zaken) nog niet zeggen. Ze is wel positief over de kansen voor een zachte landing. "We voeren intensieve besprekingen met andere lidstaten. Het is zeker nog geen gelopen race, maar de steun voor maatregelen voor een zachte landing groeit", aldus Dijksma.

In juni zullen Nederland, Oostenrijk en Duitsland hun voorstel presenteren. Ook bij de landbouwraad in mei zal het onderwerp besproken worden.

Laatste reacties

  • koestal

    Het gaat wel moeizaam

  • koster

    Natuurlijk koestal. Vergaderen is de mooiste uitvinding ooit. Uren schrijven, interessant lijken, tijdsbesteding en onderwijl kun je het echte werk mooi voor je uit schuiven.

Of registreer je om te kunnen reageren.