Rundveehouderij

Nieuws 563 x bekeken

Minder winst maar hogere omzet Wamco

Lagos – FrieslandCampina Wamco Nigeria heeft zijn omzet in 2013 met 8,22 procent zien toenemen naar 120,3 miljard Naira. De winst voor belasting daalde met 5,21 procent naar 19,3 miljard Naira.

Dat heeft de onderneming bekendgemaakt. Gerekend met de gemiddelde wisselkoers die FrieslandCampina, bij de opstelling van zijn geconsolideerde jaarrekening 2013 hanteert, komen omzet en brutowinst uit op respectievelijk €570 miljoen en €92 miljoen. Een jaar eerder kwamen omzet en winst, bij de toen door de zuivelonderneming gehanteerde gemiddelde wisselkoers, uit op respectievelijk €542 miljoen en €99 miljoen. FrieslandCampina heeft een belang van 54,58 procent in dochteronderneming Wamco.

Dat de groei enigszins achterblijft, zou te maken hebben met de toenemende concurrentie in zuivel op prijs, vooral in de grote steden. Ook beperkte productiecapaciteit zou nadelig uitpakken. Inmiddels is geïnvesteerd in uitbreiding van de productiecapaciteit.

De economie in Nigeria groeit dit jaar naar verwachting met 7 procent. Desondanks houdt het management van FrieslandCampina Wamco voor 2014 een slag om de arm wat betreft de vooruitzichten. Het land wordt geteisterd door aanslagen en bedreiging van de olieproductie onder meer door diefstal en vandalisme. Dit kan de economische vooruitzichten snel negatief beïnvloeden.

Of registreer je om te kunnen reageren.