Rundveehouderij

Nieuws 617 x bekeken

Grondstofwaarde Duitse melk zakt

Kiel - De grondstofwaarde van melk zette in april niet geheel onverwacht de dalende lijn van de voorafgaande maanden voort.

Deze door het Institut für Ernährungswirtschaft in het Duitse Kiel berekende zuivelmarktindicator leverde in de grasmaand ten opzichte van maart 2,2 cent ofwel 5,5 procent in en kwam daarmee op 38,5 cent per kilo, uitgaande van 4 procent en 3,4 procent eiwit.

De grondstofwaarde wordt bepaald aan de hand van prijsontwikkeling van mageremelkpoeder en boter. Mageremelkpoeder leverde in april gemiddeld 287,20 euro per 100 kilo op en boter 335 euro. Dat was respectievelijk 19,70 euro en 5 euro minder dan in de lentemaand. In vergelijking met april vorig jaar zakte de grondstofwaarde met 1 cent per kilo.

Of registreer je om te kunnen reageren.