Rundveehouderij

Nieuws 1874 x bekeken 1 reactie

China stopt invoer Britse kaas

Londen – China heeft de invoer van kaas uit Groot-Brittannië tijdelijk verboden, nadat Chinese inspecteurs bij een onaangekondigd bezoek aan een Britse kaasfabriek verschillende mankementen hebben vastgesteld.

Volgens het inspectieteam mankeerde er wat aan het onderhoud van de verschillende machines, werd niet de juiste temperatuur gehanteerd en voldeed de luchtbehandeling niet aan de eisen. Het verbod blijft van kracht, totdat de Chinese inspecteurs alle Britse fabrieken die een vergunning hebben voor kaasexport hebben kunnen bezoeken, meldt het zuivelschap DairyCo. China neemt niet meer dan één procent van de Britse kaasexport af, maar wordt wel beschouwd als een interessante groeimarkt.

Eén reactie

  • Sjakkie

    Dit zullen we steeds vaker zien. De markt beïnvloeden via controles.
    Rusland, China, er komen er meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.