RundveeNieuws

Britse rundveehouders krijgen geen gehoor bij supermarkten

Londen – De grote Britse supermarkten weigeren meer rundvlees uit eigen land te voeren om zo de prijsval van runderen tot staan te brengen. De meeste grootwinkelbedrijven houden een flinke hoeveelheid Iers rundvlees in de schappen omdat dat goedkoper is.

De Farmers Union of Wales en de bond van rundveehouders riepen de grote winkeliers eerder op om de eigen Britse sector te ondersteunen. Maar met name marktleider Tesco stelt dat Brits rundvlees te duur is geworden. ”De kostprijs is de laatste vier jaar verdubbeld waardoor het te duur is voor onze klanten. Die gaan dan naar ander, goedkoper vlees kijken. Dat is duidelijk een uitdaging voor ons en onze leveranciers. We moeten er samen aan werken om de vraag op te voeren en niet om de productie te verhogen”, aldus een woordvoerder tegenover Farmers Weekly.

De enige van de vier grote Britse supermarkten die 100 procent Brits vlees verkoopt is Morrisons. Dat bedrijf werkt ook met een vaste groep leveranciers en heeft bovendien een eigen groothandelaar die vee inkoopt. Een woordvoerder van dit bedrijf beschuldigt de collega’s ervan dat ze op hun na het paardenvleesschandaal gedane beloften zijn teruggekomen. ”Wij blijven ons wel committeren aan vlees uit eigen land, maar omdat dat duurder is verliezen we klanten. Om toch wat aan de winkelprijs te kunnen doen, leveren we nu in op onze eigen marges.”

Beheer
WP Admin