Rundveehouderij

Nieuws 708 x bekeken 1 reactie

Britse melkproductie schiet 15 procent omhoog

Londen – De melkproductie in Groot-Brittannië is in april uitgekomen op 1.277 miljoen liter, dat is 14,85 procent meer dan een jaar eerder.

Omdat de Britten in het eind maart afgelopen melkjaar met bijna 13,7 miljard liter 12 procent onder het nationale quotum zijn uitgekomen, begint de melkwereld nu ongerust te worden over de spectaculaire toename. ''Het is echter de vraag en eigenlijk ook hoogst onwaarschijnlijk dat we dit niveau de komende maanden vast zullen houden,'' aldus quotumhandelaar en melkdeskundige Ian Potter. Het gemiddelde botervetgehalte lag in april op 4,01 procent tegen 4,10 procent in april 2013.

Eén reactie

  • koestal

    wel laag vetgehalte !

Of registreer je om te kunnen reageren.