Rundveehouderij

Nieuws 768 x bekeken

Van Hattem mag onder verscherpt toezicht weer slachten

Utrecht/Dodewaard - Slachterij Van Hattem Vlees weer slachten, maar slechts onder verscherpt toezicht. Dit heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend gemaakt.

Dit betekent dat er tijdens de slacht continu een dierenarts en een inspecteur van de NVWA aanwezig zijn. Daarnaast zal de NVWA regelmatig (onaangekondigde) inspecties uitvoeren om te zien of het bedrijf zich houdt aan de regels voor voedselveiligheid, diergezondheid en dierenwelzijn. Ook voert de NVWA elke twee maanden een audit uit bij het bedrijf.

De NVWA had de erkenning van het slachthuis op 18 februari 2014 geschorst omdat het bedrijf er niet in slaagde het traceringssysteem zo in te richten dat partijen vlees goed konden worden gevolgd en nagetrokken. Het bedrijf heeft in de tussentijd een plan van aanpak voor het traceringssysteem bij de NVWA ingeleverd en een week 'proefgedraaid' onder verscherpt toezicht van de NVWA. Dit resulteerde nog niet in een onvoorwaardelijke teruggave van de erkenning.

Of registreer je om te kunnen reageren.