Rundveehouderij

Nieuws 2210 x bekeken 3 reacties

LTO teleurgesteld over tarieven I&R schaap

Den Haag – LTO reageert teleurgesteld op de tarieven die door het Ministerie van Economische Zaken voor I&R schapen en geiten in rekening worden gebracht.

Schapen- en geitenhouders gaan dit jaar 26 euro per bedrijf plus €0,25 per melding betalen voor het gebruik van de elektronische I&R database.

Jeljer Wynia, LTO-vakgroepvoorzitter schapenhouderij, betreurt dat het ministerie hiermee aan een breed gedragen voorstel vanuit de sector voorbijgaat.  Gepleit werd voor een vast bedrag per UBN-nummer, variërend tussen de 20 en 800 euro, afhankelijk van de bedrijfsgrootte. Wynia vreest dat het betalen per melding negatieve gevolgen heeft voor de meldingsdiscipline. "Wil I&R goed werken dat zou je melden juist moeten stimuleren."

Erich Rhöse van de Landelijke Werkgroep Professionele Schapenhouders maakt zich ook boos over de aangekondigde heffing, die hij buitenproportioneel noemt. Zijn organisatie steunde het door Wynia genoemde sectorvoorstel niet. Rhöse vindt het belachelijk dat schapenhouders moeten betalen voor een I&R-systeem dat in zijn ogen nog steeds niet werkt. Daarbij gaat het volgens hem om een bovenwettelijke eis van het ministerie die in andere EU-landen niet geldt. Dit zorgt voor oneerlijke concurrentie.

Laatste reacties

 • txy

  zullen we maar niets meer melden Als je 100 lammen aanmeld is dat 25 euro

 • jdekorte

  Boerderij werk aan de winkel.
  Maak a.u.b. een link naar de site waar we klachten/pijnpunten etc. over de regelgeving kunnen melden (die onlangs is opengesteld)
  Dagelijks komen er onzinnige regels en bepalingen bij.
  Door de link toe te voegen bovenaan de nieuwspagina kan iedere lezer z'n gal direct spugen.
  Anders komt Di(j)ksma er straks weer vanaf door te zeggen er is nauwlijks gereageerd.
  Actie a.u.b zodat wij gemakkelijk kunnen reageren.

 • red

  Je kan wel klagen maar politiek is selectief doof.
  En die paar boeren zijn toch niet veel stemmen zo zit momenteel de politiek in mekaar.
  In het bedrijfs leven moet je voor je vak een opleiding hebben gevolgd maar in de politiek schijnbaar niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.