RundveeNieuws

NVWA haalt vleesvee op vanwege verwaarlozing

Utrecht – Bij een 56-jarige vleesveehouder uit Rilland zijn woensdag bijna 250 Blondes d’Aquitaine in beslag genomen en afgevoerd. De boer is aangehouden.

Dit heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend gemaakt. Reden is dat hij zijn afspraken niet nakomt. De veehouder is namelijk een bekende van de NVWA en een recidivist. In maart nam de Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) al enkele zieke koeien in beslag. Er is toen een behandelplan opgesteld, maar de veehouder kwam zijn toezeggingen niet na. Volgens de NVWA werden de dieren slecht verzorgd, liepen ze kreupel en hadden ze doorligplekken.

Tijdens het eerdere bezoek in maart was de veehouder ook al aangehouden. Dat was omdat hij ambtenaren van de NVWA geen toegang wilde verlenen tot zijn bedrijf. De zorg voor de overgebleven koeien is toen overgedragen aan een familielid van de eigenaar. Ditmaal zijn de runderen afgevoerd naar een opvangadres elders.

De veehouder ging in het verdere verleden ook al in de fout. Tussen 1995 en 2005 had hij een boerderij bij Kwadendamme. Daar kreeg onder meer te maken met een rattenplaag omdat de mest niet werd opgeruimd en kadavers op het erf werden gegooid.

Beheer
WP Admin