Rundveehouderij

Nieuws 1468 x bekeken

DeltaMilk ziet terug op prima jaar

Bleskensgraaf - Zuivelcoöperatie DeltaMilk heeft een goed jaar achter de rug, meldt ze. De voorschotprijs steeg met ruim 16 procent naar €39,45 per 100 kilo, terwijl de nabetaling vrijwel gelijk bleef aan die van vorig jaar.

DeltaMilk maakt de nabetaling niet bekend, maar de leden ontvangen volgens de coöperatie 'een beste nabetaling', die in lijn ligt met voorgaande jaren.

De omzet van de coöperatie steeg met 20 procent naar 180 miljoen euro. Het statutaire resultaat is gedaald naar 147.000 euro, maar dit heeft alles te maken met het feit dat een groter gedeelte van de nabetaling fiscaal als kosten genomen mag worden.

Op de algemene ledenvergadering van 16 april zijn de jaarrekening en nabetaling met overgrote meerderheid goedgekeurd.

Op investeringsgebied blijft De Graafstroom ambitieus. In 2013 is in totaal voor 6,1 miljoen euro geïnvesteerd, met name in de vernieuwing van de voorfabriek en de weilijnen. Ook is het nieuwe kaaspakhuis en kantoor in gebruik genomen. Voor 2014 wordt verder geïnvesteerd in een nieuwe casomatic en een nieuwe omgekeerde osmose-installatie voor het indikken van de wei. Deze installatie zorgt ervoor dat het indikken plaats kan vinden bij lage temperaturen. Dat is energiezuiniger en veel beter voor de eiwitstabiliteit. Hierdoor is De Graafstroom in staat om alle wei op babyvoedingskwaliteit af te leveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.