Rundveehouderij

Nieuws 479 x bekeken

Cremo op uitbreidingspad

Siders/Freibourg - Zuivelonderneming Cremo uit het Zwitserse Fribourg neemt de Walliser branchegenoten Valait en Valcrème over. De bedrijven zijn in handen van het Walliser Milchverband (WMV).

Deze boerenorganisatie stond voor de keuze om ofwel forse te investeren in Vallait en Valcrème (beide bedrijven hadden en herkapitalisering nodig van  14 miljoen euro), ofwel om ze af te stoten. Besloten werd om Vallait en Valcrème te verkopen aan Cremo. Dit bedrijf krijgt nu de zeggenschap ver de twee ondernemingen. Het WMV krijgt in ruil daarvoor 5 procent van de aandelen in Cremo (30.000 stuks). Cremo heeft toegezegd dat het verder zal investeren in de fabriek in Siders, waardoor ook meer groei mogelik is voor de leveranciers.

Na de overname van de twee  bedrijven zal Cremo het tweede zuivelbedrijf van Zwitserland zijn. Cremo produceert vooral halfharde kazen.

Of registreer je om te kunnen reageren.