Rundveehouderij

Nieuws 771 x bekeken 4 reacties

Arla verlaagt voorschot

Aarhus - Zuivelgigant Arla verlaagt de voorschotprijs voor mei met omgerekend €1,49 per kilo naar €40,64 per 100 kilo. Dit is de kale melkprijs zonder toeslagen.

Arla verlaagt de vetprijs naar omgerekend €4,69 per kilo en de eiwitprijs naar €6,10 per kilo. Aanleiding voor de melkprijsverlaging is de "aanzienlijke neerwaartse trend in de industriële markten en de negatieve bewegingen op de wereldmarkt". Arla signaleert overigens wel dat het nog steeds boven de 40 cent blijft uitbetalen.

Voor de komende maanden is het beeld volgens Arla evenmin erg goed. Het bedrijf spreekt zelfs van 'duidelijk negatieve vooruitzichten'.

Laatste reacties

 • Dysa

  Grote tegenstelling in laatste alinea, wat is het nou, erg positief of juist negatieve vooruitzichten?

 • klaas.van.der.horst1

  Arla heeft flink verlaagd, maar wil tegenover de leden melden dat het desondanks nog altijd boven de 40 cent betaalt. Gezien de vooruitzichten zal dat echter niet lang meer duren.

 • Koen Franken

  Hoelang is het geleden dat de Rabo voorspelde dat de melkprijzen onderuit zouden gaan , hier werd heel dinigrerend over gedaan , en NU

 • Fermer

  Er werd de hele tijd gezegd: boeren kunnen volop investeren en uitbreiden want er is afzetruimte genoeg. Dat is vervolgens gedaan en menig boer zit met een fikse last op zijn rug te boeren. De rabobank had er alleen niet bijgezegd dat het ook weleens zo kon zijn dat er niet genoeg betaalt kan worden voor die extra afzet, waardoor de vraag terugloopt. Klinkt een beetje als het rentewaps verhaal.

Of registreer je om te kunnen reageren.