Rundveehouderij

Nieuws 1350 x bekeken

'Arla betaalde smeergeld tijdens boycot'

Aarhus - Arla heeft zich tijdens de boycot van boze aanhangers van de islam in 2006 laten afpersen om de boycot weer ongedaan te maken. Dat beweert een gewezen Deense imam in een door hem geschreven boek.

Het zuivelconcern betaalde op uitnodiging van een aantal geestelijke leiders in Bahrein een 'aanzienlijk bedrag' aan door deze leiders aangewezen organisaties. In ruil daarvoor maakten zij bekend dat de producten van Arla weer acceptabel waren voor islamieten, aldus het relaas van de voormalige imam. De auteur van het boek maakte destijds deel uit van de delegatie die in het Midden-Oosten bij mede-gelovigen in heel de islamitische wereld gewelddadige demonstraties tegen Denemarken en Deense bedrijven uitlokte. Aanleiding waren door een Deense krant gepubliceerde cartoons van de profeet Mohammed. De auteur, Ahmed Akkari, heeft inmiddels afstand genomen van het islamisme.

Arla-communicatiedirecteur Astrid Nielsen wil over de afpersingsaffaire niets zeggen. "Wij hebben de zaak achter ons gelaten en we geven geen commentaar op acht jaar oude gebeurtenissen", zegt ze tegen dagblad Berlingske.

Of registreer je om te kunnen reageren.