Rundveehouderij

Nieuws 2245 x bekeken 11 reacties

Veehouder verwaarloosde dieren

Rilland - Een 56-jarige veehouder uit het Zeeuwse Rilland is vorige week dinsdag aangehouden wegens verwaarlozing van zijn koeien. De boer weigerde inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) toegang tot zijn erf. Door interventie van de politie kon de controle toch doorgaan, waarna diverse zieke runderen zijn gevonden.

Sommige dieren waren kreupel of hadden huidproblemen. De man verzette zich tegen zijn aanhouding en is daarop meegenomen naar het cellencomplex voor verhoor. De zieke dieren zijn meegenomen door de NVWA en de zorg voor de overige runderen is tijdelijke overgedragen aan een familielid van de eigenaar. Later in de week bleek tijdens een hercontrole dat een van de achtergebleven runderen doodziek was. Dit dier moest ter plekke afgemaakt worden.

Laatste reacties

 • schoenmakers1

  hoe lang duurt het nog voordat men in het ziekenhuis ieder dag een rondje maakt om te kijken wie er afgemaakt moet worden, waar zijn we mee bezig

 • steenbok1

  schoenmakers1, volgens mij begrijp je iets niet helemaal

 • Elevage

  dit zegt meer over de sociale toestand van de boer dan over zijn vee. Hulp is nodig!!

 • famtillemans1

  op ieder boerderij zijn wel dieren die iets mankeren. dat is toch normaal , of worden de mensen ook nooit ziek !!! weer iets waar de overheid zelf schuld aan is , geen een boer durft nog een koe aan een transporteur mee te geven bang dat ze een boete krijgen omdat ze een beetje zwak of misselijk is . nederland gaat kapot op hun eigen regels en heeft niet in de gaten dat ze zelf de oorzaak zijn !!!!

 • alco1

  Boeren die ver beneden gemiddeld presteren moeten hulp toegereikt worden. Verder modderen is zeer negatief voor het imago van het boeren leven.

 • steenbok1

  juist alco, dierverwaarlozing moet aangepakt worden, kan ook zijn dat de boer hulp nodig heeft, leeftijd, financieel, geestelijk enz. We kunnen hier niet de overheid de schuld van geven dat men hier tegen optreed.

 • Demeter Griend

  Gewoon stoppen met vee houden en tijdig de gecombineerde opgave invullen. Scheelt een hoop stress en veroorzaakt ook geen dierenleed. Verder krijgen collega veehouders meer voor hun produkten. Win, win situatie leerden we vroeger op de landbouwschool.

 • jordi 1455

  @Demeter makkelijker gezegd dan gedaan, stoppen is bij veehouders en boeren taboe en verder staat stoppen een synoniem voor falen voor veel boeren.

 • landboer

  Bijna altijd is verwaarlozing het gevolg van andere problemen

 • alco1

  Demeter Griend is zo'n boer waarbij je kunt zeggen. 'De laatste der Mohikanen'. Maar zolang anderen nog zo gek zijn tekorten op de voermarkt te creëren, kun je het lang volhouden.

 • Demeter Griend

  Steeds vaker wordt ik gebeld of er nog ruimte is voor mest of voor ruwvoer etc.
  Volgens mij wordt ik steeds meer Buffalo Bill ipv de laatste.
  Ik hou het veel langer vol financieel mede doordat ik steeds wat kan bijkopen. Maakt me ook niet uit waar het ligt.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.