Rundveehouderij

Nieuws 1610 x bekeken

Stevige daling noteringen op Fonterra-veiling

Boston - De zuivelnoteringen op de GDT-internetveiling van Fonterra zijn dinsdag flink onderuit gegaan.

Met name de prijzen van het grootste product, vollemelkpoeder, zijn sterk gedaald. Gemiddeld daalden de prijzen voor vollemelkpoeder met 5,7 procent  De grootste daling, -6,7 procent, deed zich bovendien voor bij de contracten voor snelle levering.

Bij het tweede belangrijkste product, mageremelkpoeder, deed zich ook een forse prijsdaling voor. De gemiddelde notering daalde met 3,9 procent. Opvallend was dat hier juist de contracten voor levering in de late zomer het sterkst in prijs daalden. Ook boterolie daalde stevig in prijs (-3,5 procent), evenals melkeiwitconcentraat en karnemelkpoeder, maar dit zijn kleine producten.

Opmerkelijk was dat, terwijl de prijs voor boterolie daalde, de gemiddelde notering voor boter juist met 3,9 procent steeg.  Gemiddeld daalden de prijzen met 4 procent, aldus veilingmeester CRA.

Of registreer je om te kunnen reageren.