Rundveehouderij

Nieuws 859 x bekeken 1 reactie

Rundvleesproductie EU groeit weer

Bonn - De rund- en kalfsvleesproductie in de Europese Unie stijgt dit jaar ten opzichte van vorig jaar met 2,2 procent naar 7,7 miljoen ton. Dat voorspelt het Duitse landbouwmarktbureau AMI.

Het bureau doet dat in een berekening die is gebaseerd op de jongste veetellingen en actuele prognoses van marktexperts in de afzonderlijke lidstaten van de EU. Frankrijk is koploper met een productie van naar verwachting 1,65 miljoen ton. De Nederlandse productie groeit mee naar 380.000 ton. Daarmee is Nederland de op zes na grootste producent. Terug op het niveau van 2010 en 2011 is de EU echter nog niet. Toen werd per jaar 8,2 miljoen ton afgezet.

Eén reactie

  • farmerbn

    Wat zou de RABO hier van vinden? Graag een reactie.

Of registreer je om te kunnen reageren.