RundveeNieuws

Runderslachterij Vion nog steeds dicht

Kiel – De runderslachterij van Vion in Bad Bramstedt in Noord-Duitsland is nog steeds gesloten.

Vion verzet zich tegen de door de overheid opgelegde sluiting. Vorige week werd de slachterij door het openbaar ministerie en de politie doorzocht. Er zijn verdenkingen dat het bedrijf zich niet heeft gehouden aan de regels op het gebied van dierwelzijn en ook zou er met de hygiëne van alles mis zijn.

Vion heeft de afgelopen dagen een tweetal controlerende instanties de slachterij laten controleren en beoordelen. Beide instanties, SGS en Gissel, die ook voor QS controleren, kwamen onafhankelijk van elkaar tot de conclusie dat er in het bedrijf niets mis is end at de productie hervat zou kunnen worden. Ook verschillende keurmeesters en dierenartsen stellen dat het bedrijf gewoon zou moeten kunnen slachten.

Vion heeft de bevindingen van de controlerende instanties onder de aandacht gebracht bij het openbaar ministerie. Ook wijst het bedrijf er op dat het hele productieproces onder controle en toezicht staat van de veterinaire keuringsdienst. Nog in februari werd volgens het bedrijf het hele verdovings- en slachtproces onder de loep genomen. De beoordeling was goed.

Het openbaar ministerie wil niet op grond van deze bevindingen de slachterij weer vrijgeven. Het wil eerst een eigen onafhankelijk onderzoek doen, alvorens het bedrijf weer zou mogen produceren.

Beheer
WP Admin