Rundveehouderij

Nieuws 4444 x bekeken 11 reactieslaatste update:25 mrt 2014

Melkprijs DOC Kaas 2013 €40,70

Hoogeveen - DOC Kaas betaalt over 2013 een definitieve melkprijs van €40,70 per 100 kilo. Dit is de prijs bij Nederlandse standaardgehaltes (4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit), exclusief btw en bij een jaarleverantie van 700.000 kilo.

Genoemde melkprijs bestaat uit een voorschotmelkprijs van €37,38, plus €1,68 nabetaling, 68 cent ledentoeslag in december en gemiddeld 23 cent weidepremie. Bij een jaarleverantie van 1,1 miljoen kilo komt de melkprijs 41 cent per 100 kilo hoger uit.

DOC Kaas betaalt dit jaar een iets hogere nabetaling dan vorig jaar, namelijk 4,5 procent in plaats van 4,1 procent. De toevoeging aan de algemene reserve is dit jaar juist lager dan vorig jaar, namelijk 32 cent in plaats van 68 cent per 100 kilo.

DOC Kaas zelf meldt meldt een totale gemiddelde melkprijs van €40,98 exclusief btw. Dit is de prijs bij gemiddelde fabrieksgehaltes van 4,344 procent vet en 3,508 procent eiwit en bij een iets hogere gemiddelde jaarleverantie dan de 700.000 kilo waar Boerderij de melkprijzen op vergelijkt.

Laatste reacties

 • rmw

  Nabetaling is over voorschot, niet over definitieve melkprijs. Dus geen 1.84.

 • BO(skabout)ER

  plus een eventuele 0,5 cent weidepremie ;)

  Goede melkprijs lijkt mij! Niet zo slecht als vele wouden doen geloven!

 • richard3

  Nou krijgen we dus weer dat gezeik over de melkprijzen van verschillende melkfabrieken door Boerderij. Allemaal aangewakkerd door vooral Klaas van der.... en nu dus Marjan S. Wat wordt er nu werkelijk betaald en wat niet, welke lezer snapt het nu nog? Cono is al de hemel ingeprezen, maar dit is inclusief ALLE toeslagen wat ook maar mogelijk is. Bij FC wordt opeens de volledige prestatietoeslag NIET meegenomen. En bij DOC de ledentoeslag niet m.a.w wie snapt deze onzin nu nog? Het zal tijd worden dat de nepjournalisten van boerderij een goede opleiding gaan volgen, dit om journalistiek te laten zien waar de lezers waar voor hun geld krijgen. Dat is tot nu toe absoluut niet het geval... Mijn advies is; ga zo door, kost je veel leden..

 • w1888

  Kan wel stellen dat ik het met tmensink1 eens ben, met zulke berekeningen worden na mijn idee bepaalde fabrieken ook in een kwaad daglicht gesteld terwijl de werkelijk heel anders ligt...

 • koestal

  Er kan maar een de hoogste zijn

 • tinus888

  het is ook juist de bedoeling dat het allemaal niet de vergelijken is,net als bij de varkens

 • marjanschaftenaar

  Het ligt ook een beetje aan de info die je krijgt. Dit was de inhoud van het persbericht. Als het goed is pakt Klaas het maandag verder op. Hij heeft er meer verstand van dan ik :)

 • dayo

  we wachten af maar klaas kennende zal DOC het wel weer erg slecht doen, weet ook uit eigen ervaring dat DOC zeker niet het hoogste uit betaald maar wordt door boerderij toch altijd erg negatief neer gezet en dat vind ik ondanks de melk prijs
  niet terecht

 • klaas.van.der.horst1

  Beste reageerders,
  Er is een update geplaatst van het nieuwsbericht. Zoals jullie wellicht weten, vergelijkt Boerderij de melkprijs bij leveringshoeveelheden van 7 ton en 1,1 miljoen kilo (dit kan helaas weer niet bij Cono en Delta, want diekennen geen kwantumtoeslagen). Bij NL standaardgehaltes van 4,41 procent vet en 3,47 procent eiwit. Vervolgens kijken wij naar wat bovenop de aldus berekende prijs, de contante nabetaling is. Is weidegang gebruik voor 90 of 95 procent van de leden, dan tellen we dat ook mee, net als andere (bijna) standaard regelingen.
  Contant komt Cono dus idd het hoogste uit tot nu toe.

  Verder nog even richting de geachte heer Mentink. De regels bij reacties zijn: blijf zakelijk, speel op de bal, niet op de man. Wie zich daar niet aan kan houden, wordt geweerd.

  met vriendelijke groet. Klaas van der Horst

 • mts.fox2

  Hallo Klaas,
  Na drie keer veranderen dan nu de juiste prijs? Hoe vergelijkbaar is die nu met anderen? Ben benieuwd of je nog terugkomt op je voorspelling van afgelopen winter. Je hebt mijn nummer!!

 • klaas.van.der.horst1

  De behoefte om persoonlijk te worden is blijkbaar groot. Als wij een vergissing maken is dat jammer, maar het is ook niet altijd even eenvoudig om de cijfers goed onderling vergelijkbaar te maken, zeker niet bij de eindafrekening over een jaar. Ik zou zeggen: help ons scherp te blijven. Wel graag op een zakelijke manier.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.