Rundveehouderij

Nieuws 1527 x bekeken

Melkaanvoer EU plust met 4,7 procent

Brussel - De Europese melkaanvoer is in januari met 4,7 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar.

Van de melk werd vooral extra melkpoeder en kaas gemaakt. De productie van vollemelkpoeder steeg met 14 procent, die van magere melk met 10,3 procent. De kaasproductie ging met 4,4 procent omhoog. Dit blijkt uit cijfers van de Europese Commissie.

De sterkste aanvoerstijgingen worden genoteerd in België (+19 procent), Litouwen (+12,3 procent) en Groot-Brittannië (+ 11 procent). De twee enige landen met een nog duidelijk dalende melkproductie waren Slowakije (-1,1 procent) en Tsjechië (- 3,6 procent). Voor Nederland registreerde de Europe Commissie een aanvoerstijging met 5,1 procent.

Of registreer je om te kunnen reageren.